Allergie door kunstgebit – Waar op te letten

Bij het kiezen van een prothese materiaal voor een kunstgebit moeten meerdere aspecten worden meegenomen in de overweging.
Esthetisch en efficiënt

De meeste mensen die aan een kunstgebit beginnen hebben vooral als harde eis dat het gebit er mooi uit moet zijn en goed werkt.  Waar zij echter niet altijd aan denken is dat bepaalde protheses dat bepaalde irritaties kunnen leiden, zoals zweren of brandplekken in de mond, een metalen smaak, of andere bijwerkingen die vaak resultaat zijn van intolerantie of een allergie van de prothese. Om dit soort verschijnselen te voorkomen zou de kwaliteit en compatibiliteit van het materiaal de focus moeten zijn van elke tandarts, bij het kiezen van een materiaal.

Bijwerkingen door allergische reactie

De eisen die worden gesteld aan het materiaal van een gebitsprothese zijn hoog, met als doel dat het kunstgebit foutloos in het lichaam integreert, zonder dat er enige bijwerkingen verschijnen. Er wordt geschat dat dit echter bij een derde van de Duitsers wel het geval is. De oorzaak hiervan is vaag. Er zijn rond de 20.000 verschillende triggers voor allergische reacties bekend, die bijvoorbeeld zelfs stoffen waarbij de protheses in het maakproces mee in aanraking komen kunnen bevatten.

Raadplegen van de tandarts

Op het moment dat een patiënt een allergische reactie ondervindt is het belangrijk de tandarts hierbij raad te plegen, aangezien deze in de meeste gevallen in informatie over welke materialen waar werden gebruikt kan voorzien. Voor mensen die weten dat ze een bepaalde allergie hebben is het dan ook belangrijk om dit van tevoren aan te geven, zodat hier tijdig rekening mee kan worden gehouden.

Bron:
Dental Info

allergie kunstgebit
reviews Hoenstok

Al diverse jaren ben ik een bezoeker van Hoenstok Tandprothetiek en was tot op heden nimmer teleurgesteld in de behandelingen alsmede het resultaat.

Wim, Zoetermeer (patiënten vertellen)

review-sterretjes

Heeft u nog vragen? Laat het ons gerust weten!

Neem contact op

Contactformulier

Vul dit formulier in, wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen met u.

rectangles-design-hoenstok
kunstgebit Den Haag

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.