fbpx

Vergoedingen

Wat kost een kunstgebit?

wat kost een kunstgebit

Wat kost een kunstgebit? De praktijk hanteert de door de Nederlandse
Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven. U krijgt voorafgaand aan de behandeling een duidelijke prijsopgave van de behandeling. De factuur gaat via Famed die rechtstreeks de vergoeding van de zorgverzekeraar regelt en - indien gewenst - met u een betalingsregeling kan afspreken. De tarieven lijst wordt binnenkort gepubliceerd.

 

 

 

 

Vergoeding kunstgebit

Een gebitsprothese wordt bijna altijd door de basisverzekering (excl. jaarlijkse eigen bijdrage) vergoed. In geval van een volledige gebitsprothese wordt in de regel eens per 5 jaar 75% van de prothese vergoed. Voor een klikgebit, reparatie of opvullen loopt dit op tot 90% vergoeding. Hebt u een aanvullende tandzorgverzekering, dan is een volledige vergoeding wellicht mogelijk.

Voor vergoeding uit de basisverzekering is geen verwijzing nodig. U kunt bij ons direct een afspraak maken voor een vrijblijvend eerste consult.

Eigen risico

Voor alle vergoedingen via de basisverzekering geldt de wettelijke bepaling dat in elk kalenderjaar de eerste zorgkosten tot een totaalbedrag van 385 euro het eigen risico zijn. Die komen dus voor uw rekening. Controleer zelf in de voorwaarden of bij de verzekeraar waar u recht op heeft. Sommige verzekeraars hanteren bijvoorbeeld een vervangingstermijn van zeven jaar voor volledige gebitsprotheses. Daarnaast verschillen percentages en voorwaarden van vergoeding per verzekering. Raadpleeg daarom altijd uw verzekering als u de meest actuele en voor u geldende vergoedingen wilt weten.

Tandartskosten aftrekken

Als je kosten maakt voor zorg die je krijgt, dan mag je deze soms van de belasting aftrekken. Het gaat hierbij om zogenaamde specifieke zorgkosten. De kosten die je aan de tandarts of mondzorgverlener betaalt vallen hier ook onder.

 

Hoe krijgt u aftrek voor zorgkosten?

Om in aanmerking te komen voor de aftrek van specifieke zorgkosten voer je deze op bij je jaarlijkse belastingaangifte.

Lees meer over de aftrek van specifieke zorgkosten bij de Belastingdienst
Bron: KNMT

Voorwaarden

✅ Het moet gaan om specifieke zorgkosten die niet tot het basispakket van de basisverzekering behoren

✅ Het moet gaan om specifieke zorgkosten die je niet vergoed krijgt uit bijvoorbeeld een aanvullende verzekering,    bijzondere bijstand of een andere bron

✅ Het totale bedrag dat je aan kosten voor specifieke zorg hebt gemaakt, komt uit boven een drempelbedrag (minimumbedrag)

 

Tarieven

De overheid heeft samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de maximum tandartstarieven vastgesteld voor alle tandartspraktijken in Nederland. De kosten van de tandartsbehandelingen zijn in verschillende categorieën onderverdeeld.

Tandartsverzekering

Wilt u tandheelkundige hulp meeverzekeren, dan raden wij u aan te kiezen voor een restitutieverzekering. Wenst u meer informatie over een voor u geschikte tandartsverzekering? Kijkt u dan op www.vergelijkmondzorg.nl.

Heeft u nog vragen voor ons?

Laat het ons dan weten!

Heeft u nog vragen over de gebitsprothese?

Neemt u dan gerust contact met ons op. Wilt u graag weten hoe het is om door ons behandeld te worden? Kijkt u dan ook eens op onze pagina Patiënten vertellen.

  • Hidden