Wat kost een kunstgebit?

Wat kost een kunstgebit? De praktijk hanteert de door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven. U krijgt voorafgaand aan de behandeling een duidelijke prijsopgave van de behandeling. De factuur gaat via Infomedics die rechtstreeks de vergoeding van de zorgverzekeraar regelt en – indien gewenst – met u een betalingsregeling kan afspreken. De tarieven lijst wordt binnenkort gepubliceerd.

Vergoeding kunstgebit

Een gebitsprothese wordt bijna altijd door de basisverzekering (excl. jaarlijkse eigen bijdrage) vergoed. In geval van een volledige gebitsprothese wordt in de regel eens per 5 jaar 75% van de prothese vergoed. Voor een klikgebit, reparatie of opvullen loopt dit op tot 90% vergoeding. Hebt u een aanvullende tandzorgverzekering, dan is een volledige vergoeding wellicht mogelijk.

Voor vergoeding uit de basisverzekering is geen verwijzing nodig. U kunt bij ons direct een afspraak maken voor een vrijblijvend eerste consult.

Eigen risico

Voor alle vergoedingen via de basisverzekering geldt de wettelijke bepaling dat in elk kalenderjaar de eerste zorgkosten tot een totaalbedrag van 385 euro het eigen risico zijn. Die komen dus voor uw rekening. Controleer zelf in de voorwaarden of bij de verzekeraar waar u recht op heeft. Sommige verzekeraars hanteren bijvoorbeeld een vervangingstermijn van zeven jaar voor volledige gebitsprotheses. Daarnaast verschillen percentages en voorwaarden van vergoeding per verzekering. Raadpleeg daarom altijd uw verzekering als u de meest actuele en voor u geldende vergoedingen wilt weten.

wat kost een kunstgebit?
Onze behandelingen
partiële gebitsprothese
Partiële gebitsprothese

Indien u een deel van uw tanden en/of kiezen mist, is een partiële gebitsprothese een uitstekende oplossing.

klikgebit
Klikgebit

Bij een klikgebit kunt u het gebit vastklikken in uw mond, waardoor het goed blijft zitten.

kunstgebit Den Haag
Kunstgebit

Kunstgebit Rijswijk? Het gebit speelt een grote rol in het dagelijkse leven…

kunstgebit
Rebasing

Is uw kunstgebit twee jaar oud? Dan is het verstandig om uw kunstgebit te laten controleren.

kunstgebit reparatie
Reparatie kunstgebit

Wij herstellen uw kunstgebit naadloos, snel en vakkundig.

gebitsprothese
Gebitsprothese

Een gebitsprothese is een uitstekende vervanger voor ontbrekende tanden.

Tandartskosten aftrekken

Als je kosten maakt voor zorg die je krijgt, dan mag je deze soms van de belasting aftrekken. Het gaat hierbij om zogenaamde specifieke zorgkosten. De kosten die je aan de tandarts of mondzorgverlener betaalt vallen hier ook onder.

 

Hoe krijgt u aftrek voor zorgkosten?

Om in aanmerking te komen voor de aftrek van specifieke zorgkosten voer je deze op bij je jaarlijkse belastingaangifte.
Lees meer over de aftrek van specifieke zorgkosten bij de Belastingdienst
Bron: KNMT

 

Voorwaarden

✅ Het moet gaan om specifieke zorgkosten die niet tot het basispakket van de basisverzekering behoren

✅ Het moet gaan om specifieke zorgkosten die je niet vergoed krijgt uit bijvoorbeeld een aanvullende verzekering,    bijzondere bijstand of een andere bron

✅ Het totale bedrag dat je aan kosten voor specifieke zorg hebt gemaakt, komt uit boven een drempelbedrag (minimumbedrag)

wat kost een kunstgebit?
Ervaringen
Zeer posititef
Neemt de tijd voor de behandeling. In ongeveer 5 afspraken is mijn klikgebit gemaakt. De rekening is direct met mijn verzekering geregeld, heel erg fijne ervaring gehad.
Fred, Rijswijk
Prima behandeling in rustige sfeer met veel kennis van zaken
Al diverse jaren ben ik een bezoeker van Hoenstok Tandprothetiek en was tot op heden nimmer teleurgesteld in de behandelingen alsmede het resultaat.
Wim, Zoetermeer
Snel geholpen!
Duidelijke communicatie over mijn mogelijkheden. Het maken van een gebit is kost best veel tijd. Ik ben ongeveer 5 keer geweest, maar het eindresultaat is zoals ik wilde. Hartelijk bedankt voor de goede zorgen!
Kees, Rijswijk
Goed geholpen
Ik ben heel tevreden met de behandeling Dankjewel!
Nadia, Den Haag
Fantastisch !
Zeer betrouwbaar en erg precies met het maken van een nieuwe prothese, duidelijk in woord een daad. Kortom een echte aanrader!
André Cornelder, Rijswijk
Zeer posititef
Neemt de tijd voor de behandeling. In ongeveer 5 afspraken is mijn klikgebit gemaakt. De rekening is direct met mijn verzekering geregeld, heel erg fijne ervaring gehad.
Fred, Rijswijk

Tarieven

De overheid heeft samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de maximum tandartstarieven vastgesteld voor alle tandartspraktijken in Nederland. De kosten van de tandartsbehandelingen zijn in verschillende categorieën onderverdeeld.

U kunt de tarieven voor 2022 hier raadplegen.

Tandartsverzekering

Wilt u tandheelkundige hulp meeverzekeren, dan raden wij u aan te kiezen voor een restitutieverzekering. Wenst u meer informatie over een voor u geschikte tandartsverzekering? Kijkt u dan op www.vergelijkmondzorg.nl.

Neem contact op

Contactformulier

Vul dit formulier in, wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen met u.

kunstgebit Den Haag

Heeft u nog vragen over de gebitsprothese?

Neemt u dan gerust contact met ons op. Wilt u graag weten hoe het is om door ons behandeld te worden? Kijkt u dan ook eens op onze pagina Patiënten vertellen.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.