Home | Wat kost een kunstgebit?
Wat kost een kunstgebit? De praktijk hanteert de door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven. U krijgt voorafgaand aan de behandeling een duidelijke prijsopgave van de behandeling. De factuur gaat via Infomedics die rechtstreeks de vergoeding van de zorgverzekeraar regelt en – indien gewenst – met u een betalingsregeling kan afspreken. De tarieven lijst wordt binnenkort gepubliceerd.
Een gebitsprothese wordt bijna altijd door de basisverzekering (excl. jaarlijkse eigen bijdrage) vergoed. In geval van een volledige gebitsprothese wordt in de regel eens per 5 jaar 75% van de prothese vergoed. Voor een klikgebit, reparatie of opvullen loopt dit op tot 90% vergoeding. Hebt u een aanvullende tandzorgverzekering, dan is een volledige vergoeding wellicht mogelijk.
Voor vergoeding uit de basisverzekering is geen verwijzing nodig. U kunt bij ons direct een afspraak maken voor een vrijblijvend eerste consult.
Voor alle vergoedingen via de basisverzekering geldt de wettelijke bepaling dat in elk kalenderjaar de eerste zorgkosten tot een totaalbedrag van 385 euro het eigen risico zijn. Die komen dus voor uw rekening. Controleer zelf in de voorwaarden of bij de verzekeraar waar u recht op heeft. Sommige verzekeraars hanteren bijvoorbeeld een vervangingstermijn van zeven jaar voor volledige gebitsprotheses. Daarnaast verschillen percentages en voorwaarden van vergoeding per verzekering. Raadpleeg daarom altijd uw verzekering als u de meest actuele en voor u geldende vergoedingen wilt weten.
Als je kosten maakt voor zorg die je krijgt, dan mag je deze soms van de belasting aftrekken. Het gaat hierbij om zogenaamde specifieke zorgkosten. De kosten die je aan de tandarts of mondzorgverlener betaalt vallen hier ook onder.
Om in aanmerking te komen voor de aftrek van specifieke zorgkosten voer je deze op bij je jaarlijkse belastingaangifte.
Lees meer over de aftrek van specifieke zorgkosten bij de Belastingdienst
Bron: KNMT
Het moet gaan om specifieke zorgkosten die niet tot het basispakket van de basisverzekering behoren
Het moet gaan om specifieke zorgkosten die je niet vergoed krijgt uit bijvoorbeeld een aanvullende verzekering, bijzondere bijstand of een andere bron
Het totale bedrag dat je aan kosten voor specifieke zorg hebt gemaakt, komt uit boven een drempelbedrag (minimumbedrag)
De overheid heeft samen met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de maximum tandartstarieven vastgesteld voor alle tandartspraktijken in Nederland. De kosten van de tandartsbehandelingen zijn in verschillende categorieën onderverdeeld.
U kunt de tarieven voor 2022 hier raadplegen.
Wilt u tandheelkundige hulp meeverzekeren, dan raden wij u aan te kiezen voor een restitutieverzekering. Wenst u meer informatie over een voor u geschikte tandartsverzekering? Kijkt u dan op www.vergelijkmondzorg.nl.
Vul dit formulier in, wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen met u.
Neemt u dan gerust contact met ons op. Wilt u graag weten hoe het is om door ons behandeld te worden? Kijkt u dan ook eens op onze pagina Patiënten vertellen.
Wij ontvangen u graag in onze praktijk!
Behandeling volgens afspraak.
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.