Gebitsprothese

Het gebit is een zeer belangrijk onderdeel van het lichaam dat ook veel invloed heeft op het dagelijkse leven. Zo is het gebit bijvoorbeeld belangrijk tijdens het eten en praten. Zonder gebit kunt u bijvoorbeeld niet kauwen. Daarnaast worden de tanden gebruikt tijdens het uitspreken van bepaalde klanken. Als de voortanden ontbreken merkt u dit dus aan de manier waarop u praat. Er zijn verschillende oorzaken waardoor het gebit kan verslechteren. Zo kan het gebit bijvoorbeeld rotten, maar ook scheef groeien. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook hierdoor kunt u tanden verliezen. De meeste mensen schamen zich als er tanden ontbreken. Tegenwoordig is dit probleem echter te verhelpen door middel van een gebitsprothese.

Meer zelfvertrouwen

Heeft u last van weinig zelfvertrouwen doordat er tanden uit uw gebit ontbreken? De mond is een onderdeel van uw lichaam dat veel aandacht trekt. Tijdens het praten zal het altijd opvallen als er tanden ontbreken. Als u zich hier echt voor schaamt, dan kan een gebitsprothese een goede oplossing zijn. Deze protheses zijn meestal niet van echt te onderscheiden. Voor uw gesprekspartner zal het dus lijken alsof u uw natuurlijke gebit nog heeft. Met een gebitsprothese hoeft u zich nooit meer te schamen voor uw gebit, u kunt dus weer probleemloos lachen.

Hoe gaan we te werk?

Bij Hoenstok Tandprothetiek kunnen we een gebitsprothese bij u plaatsen. We zijn in staat om een prothese te maken voor een gedeelte van het gebit, maar we kunnen ook een compleet kunstgebit voor u maken. Bij Hoenstok hebben we al meer dan 15 jaar ervaring. Bovendien worden de behandelingen uitgevoerd door een specialist. Al onze specialisten beschikken over de juiste diploma’s. De behandeling heeft verschillende fases. U wordt constant behandeld door dezelfde specialist, zodat u een vast aanspreekpunt heeft.

gebitsprothese

Fase 1: intakegesprek

Als eerste plannen we een intakegesprek met u in. Tijdens dit gesprek doen we een mondanalyse. Zo kunnen we bepalen wat voor prothese u nodig heeft. Daarnaast krijgt u tijdens dit gesprek ook de ruimte om vragen te stellen. Op deze manier weet u precies hoe een behandeling eruit zal zien.

Fase 2: meten

Tussen het intakegesprek en het maken van de gebitsprothese zitten nog zo’n vier of vijf zittingen. Tijdens deze zittingen wordt de vorm van uw mond goed opgemeten. Een prothese moet namelijk perfect aansluiten bij uw mond. Ook de kleur die de prothese moet krijgen wordt tijdens deze zittingen besloten. Door alles goed te bespreken, weten we zeker dat u uiteindelijk een gebit krijgt dat u bevalt.

Fase 3: maken van de prothese

Nadat we exact weten hoe de gebitsprothese eruit moet zien, kunnen we deze gaan maken. Hierna kunt u de prothese gebruiken. U zult eerst aan de prothese moeten wennen. Zo zal praten met de prothese aan het begin raar aanvoelen. Na verloop van tijd went u hier echter aan en zal u alleen maar beter kunnen praten.

Heeft u nog vragen over de gebitsprothese?

Neemt u dan gerust contact met ons op. Wilt u graag weten hoe het is om door ons behandeld te worden? Kijkt u dan ook eens op onze pagina Patiënten vertellen.

Neem contact op

Contactformulier

Vul dit formulier in, wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen met u.

rectangles-design-hoenstok
kunstgebit Den Haag

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.